zondag, 11. september 2022 - 11:00 tot 17:00

Meer weten over de vrijmetselarij?

Dan is de 'Dag van de Vrijmetselarij' een unieke kans

Op zondag 11 september 2021 is het open huis in Wageningen.

Aanstaande zondag 11 september is de jaarlijkse dag van de vrijmetselarij. Niet veel mensen weten wat achter de meestal gesloten deuren van Logegebouwen gebeurt. Maar die zondag is daarover meer te horen als diezelfde deuren een dag wijd openstaan.

De vrijmetselarij is een eeuwenoude wereldomvattende seculiere broederschap met een methode om mensen te leren zich te verhouden tot zichzelf, de ander en het andere. Vrijmetselarij biedt zoekende mensen in een vertrouwde omgeving een zingevingsmethode die met behulp van rituelen en symbolen leidt tot zelfontplooiing, broederschap en daardoor een betere samenleving

Vrijmetselaren leren zichzelf zien als een ruwe steen. Daaraan moeten je net zo lang werken tot er een kubusvormige bouwsteen uit ontstaat, als symbool van het betere in jezelf. Daarna ga je op weg om die bouwsteen samen met andere menselijke bouwstenen in te passen in het gebouw van een betere wereld. Het oude gezegde: ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’, past dus goed bij de vrijmetselarij. In Loges vinden de leden de inspiratie voor hun dagelijks bestaan, maar ook broederschap en verdieping.

U kunt er zondag tussen 11 en 17 uur meer over horen en vooral ook zien in het logegebouw aan de Niemeijerstraat 4.