maandag, 11. april 2016 - 20:15

De recente gebeurtenissen in Brussel en Parijs en het vluchtelingprobleem betekenen ook een bedreiging voor het gevoel bij elkaar te horen. Het gaat ineens weer over “wij” en zij”. Kloven tussen mensen worden verdiept. Wat hebben we eigenlijk gemeenschappelijk? Hoe kunnen er toch bruggen naar elkaar geslagen worden?

Dat is het onderwerp van een bijeenkomst van het Platform voor Levensbeschouwing en Religie Wageningen onder de titel “Leven met verschillen”. Nadrukkelijk gaat het niet alleen om de analyse, maar ook om wat ons te doen staat.

Prof. Dr. P. Nissen is de hoofdinleider vanuit een brede kijk op de veranderingen in Nederland op geestelijk terrein. Hij is hoogleraar Spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en predikant van de Remonstrantse gemeente Oosterbeek. Vervolgens komt Jack Bogers aan bod, over hoe het met de samenhang in Wageningen gesteld is. Hij is oud-wethouder van Wageningen en Bestuurslid van Pax. De discussie wordt geleid door de bekende interviewer Frénk van der Linden.

Komt u meedenken en meepraten? U bent welkom. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 april 2016 in de bblthk, Stationsstraat 2, Wageningen. Aanvang: 20:15 uur.
Organisatie: Platform voor Levensbeschouwing en Religie Wageningen, een koepelorganisatie waarin leden van 15 Wageningse levensbeschouwelijke en religieuze organisaties samenwerken.

Event type: 

Tags: